دکتر حسین محبی، رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی،روز پاسداشت زبان پارسی، پیامی را صادر نمودند.
در بخشی از این پیام آمده است:
فردوسی، با آفرینش شاهنامه، نه تنها یک اثر ادبی بینظیر خلق کرد، بلکه میراثی علمی و آموزشی برای دانشگاهها و مراکز علمی به جای گذاشت که تا به امروز، مورد استفاده و تحقیق قرار میگیرد. در واقع امروزه دانشگاهها به عنوان مهد دانش و پژوهش، نه تنها از شاهنامه به عنوان منبعی برای درک بهتر فرهنگ، تاریخ، و ادبیات ایران استفاده می کنند، بلکه آن را به عنوان یک متن تاریخی و فلسفی نیز مورد بررسی قرار می دهند.
این اثر، با داستانهای پرمعنا و شخصیتهای قدرتمند و حماسه آفرین میتواند به دانشجویان کمک کند تا مهارتهای تحلیلی و نقدی خود را توسعه دهند و درک عمیقتری از مفاهیمی چون اخلاق، رهبری، و تصمیمگیری کسب کنند. دانشجویان می توانند از این آموزه ها برای پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی خود بهره ببرند.
اینجانب به عنوان یک معلم، به دانشجویان عزیزم و نیز همکاران ارجمندم پیشنهاد می کنم که شاهنامه را به عنوان بخشی از برنامه مطالعاتی یا درسی خود قرار دهند و از این اثر بزرگ به عنوان الهام بخش برای ترویج و حفظ زبان فارسی و نیز آموزه های اخلاقی و فرهنگی استفاده نمایند.